top of page
Værkstedet

Klassisk tømrer- og snedkerarbejde

JL Østerlars udfører tømrer- og snedkerarbejde med udgangspunkt i træets egen høje kvalitet. Denne tilgang til håndværket er vigtig, ikke kun for at opnå et smukt og harmonisk miks af fx stramme linjer og nostalgiske detaljer, men også for at skabe et smukt og levende resultat.

 

Uanset om du skal have lagt et nyt gulv eller drømmer om en lækker, naturlig terrasse, er træet og dets spændende strukturer omdrejningspunktet, når vi går ind i arbejdet med fornyelsen eller renovationen af dit hjem.

 

Du er velkommen til at kontakte værkstedet, og få råd og vejledning til dit næste byggeprojekt med træ.

Skur fra JL Østerlars
De smukke bornholmske skove
Skur fra JL Østerlars

JL Østerlars løfter specialtilpassede tømrer- og snedker opgaver, der spænder lige fra nybyg til renovation og vedligholdelse. Arbejdets retningslinje er altid et smukt og harmonisk udtryk, der spiller sammen med de eksisterende omgivelser, fx (men ikke kun) i forbindelse med:

 

  • Gulvlægning

  • Udskiftning af vinduer og døre 

  • Etablering eller reparation af terrasse

  • Montering af køkken

»Det betyder ikke så meget, om det er en skål eller en terrasse, jeg laver. Mit forhold til træet er det samme, og handler altid om respekt og føling med det, jeg har i hænderne.«

Jacob Lund
Træarbejde

I pagt med omgivelserne

For Jacob Lund er relationen til træet det, der bærer arbejdet, uanset om det drejer sig om et stykke brugskunst, eller om en større byggeopgave. For ham er dette levende materiale en kilde til evig glæde og en opdagelse ind i at skabe noget harmonisk.

Træet som materiale rummer nemlig, i følge Jacob, en kvalitet af harmoni, som sit helt naturlige udgangspunkt. Følger man denne kvalitet, er det muligt at skabe et gulv, en terrasse, et skur eller køkken, der harmonerer med de omgivelser, der findes i forvejen. Og så er halvdelen af opgaven fuldendt.

For den anden halvdels vedkommende - den del, der handler om skønhed og elegance komplimenteret af miljøvenlighed og robusthed - kommer den ganske enkelt med valget af materiale. De mange forskellige træsorter der findes, gør det muligt at ramme netop den balance, der spiller bedst med netop dit hus, have og unikke personlige stil.

Fil 22-08-2017 20.16.04_edited_edited.jp
stuppe-4_edited.jpg
Nyt gulv?

Alle vores gulvbrædder findes i flere forskellige slags bredder og tykkelser, og vi hjælper dig altid med at finde den træsort, hvis bæreevne, robusthed og slidstyrke passer til dine behov.

 

Træ er smukt, duftende og holdbart, og det vil altid være muligt at finde et trægulv, der passer til dit hjem. Skal det være rustikt eller klassisk? Massivt fyrretræsgulv, lamelparket i ask, eller skibsplanker i teak?

 

Kun fantasien sætter grænser.

»Noget af det bedste jeg ved, er at give andre noget, de bliver glade for i lang tid. Noget, der er smukt og harmonisk, og som passer ind i deres eksisterende omgivelser. Det kræver tålmodighed og nænsomhed i arbejdet, for at nå fem til det helt rigtige, men det gør heller ikke noget. Tvært imod.«

Jacob Lund
bottom of page